bugün

entry'ler (2989)

ulusözlük ün bitmeye yakın olduğu gerçeği

kendimi açıklamak zorunda hissettiğim ama uzaktan açık gözüken gerçektir. Başlığı planlayıp açmadım. Bir süredir uğramıyordum. Geldim. Gündemdeki başlıklarda 10-30 arası entry var. içim acıdı, içimi de Twitter a ekşiye değil muhatabı olan platforma döktüm.
Emek verenin emeğine saygım var. Yukarıda yazdığım üzere bu insanlara ayıp edildi, kendi mücadelesini vermekte olanlara saygım sonsuz.

ulusözlük ün bitmeye yakın olduğu gerçeği

sol frame de gözükendir. eh be arkadaşlar, eh yani.

yahu instagram profiline koyacağınız fotoları rumuzla sola döşeyip minstagrama çevirdiniz sözlüğü, mutlu musunuz?
buraya külliyat gömmüş ben gibi, kimbilir hangi konularda, hangi niş alanlarda ne cevherler vardı, arkalarına bakmadan kaçtılar, mutlu musunuz?
sözlük formatı 1-2 kuşakla başladı, 3. kuşak bizim bu formattan ne anladığımızı kavramalı, kendilerine göre yorumlayabilmeliydi ki, alıp bu platformu daha da yukarılara taşısın. ben yaşlı y kuşağıyım, gelip buradaki daha genç yazar arkadaşlarıma olumsuz sıfatlar yapıştırıp kendi sorumluluğumu kaynatmayacağım. ama bunun, iş yapmış farklı platformların kötü takliti olmaktan öteye geçirmeyecek hamlelerle olmayacağı belli değil mi? hadi ismi değiştirip uludağgram, uluwitter, ulubuk falan yaparsın, domaini de mi yenileyecektiniz?
kapıyı iktidarı ve gücü elinde tutanlara açtınız da.. gerizekalılar, kendisini ifade etmeye yeri olan niye buraya ayrıca gelsin? Konuşulmasını istedikleri merkez medyada varsa neden size paye versin? aykırı sesleri kapatmak için. e sen temelde aykırılarla var olansın, mal gibi hayat damarlarını neden teslim ettin?

ve burası da, her kesimden oy almaya çalışan chp gibi, kapıdan geçen herkesi müşterisi yapmaya çalışan mekan gibi olmuş. çünkü senin bir karakterin olmazsa sıradanlaşırsın arkadaş.. popülarite ve hite oynarsan, insanlar aa hadi seni daha popüler edeyim demez. senden popüler olana gider.

benim için de öyle oldu, külliyatım burada diye geri geldim. Burada güvende olduğunu teyit edersem ilaveler yapacağım.

iki sene içinde kuzey ırak türkiye ye katılacak

Hayat işte, yüksek öğrenim görmüş sayısız subayı generali ordudan tasfiye et. Monşerler diye aşağıladığın diplomatları tasfiye et. Dış siyaset yorumlarını ekonomist eskisi, telekinezi kaşifi yiğit yapsın.

Çok bile dayandınız, belanızı buldunuz, çırpındıkça daha fazla batacaksınız.

fatih erbakan ın ilginç açıklaması

Biz de allem kallem edip bütün ülkedeki liseleri imam hatipe çevirseniz de, siyasal islamcılık ve takiyeci zihniyetinize bayrak kaldıran gençlerin deizm ve ateizme kaydığını gördük.

Rahmetli babasının kamyonet üstünde başladığı işi büyük bir infilak ile tamamlamaya karar vermiş kolaycı evlat vecizesi.

Yanıt vermiyorum sana jr. Sen bu lafları kendi kitlene ediyorsun da, o kitle de her siyasal islamcıyı Rahmetli babanı bildikleri gibi dürüst, zeki, çalışkan sanmalarının bir yanılsama olduğunu kavramaya başladılar.

muharrem ince

Açıktan yanladığı meral akşener in, televizyon yayınında aday olsam dediği Ersan Şen için bıraktığı, aylarca görüştüğü ittifakı bunun için satan fırsatçı. Doğru düzgün parti teşkilatı da yokken, doğal afet ve ekonomiden canı yanan ülkede en fazla konuşulan konu.

Yıllardır tecrübe ettik artık. Faydalı çıkarım yapılmadan gündeme taşınan kişi veya konudan bu halka hayır gelmez. Tek ümidim RTE nin adaylığına itiraz edip bayrak kaldırmasıdır, oradan yürürse iş var ama bunu sık tekrar ettikçe gündeme gelir mi yine? Bilmiyorum.

ak partinin gümbür gümbür geliyor olması

Muhalif seçmende artık kendi seçmeninden daha fazla etkiye sahip olan parti için söylenen. Destekçilerinin iyi şeylere vesile olacaklarına inandığından çok, muhalifleri kendi lehlerine birşeyler yapar seçimi çevirirler diye inanıyor.

Ülkenin dışlanmış dindar çocukları çalışıp kazanır algısından, kıyamet alameti olmaya geldiler. Benim düşüncem degil, insanların dile getirdikleri. Fiilen yoklar ki, bütün bu süreçte canla başla çalışıp tekrar iktidar olsunlar? Artık korkularda varlar; kendilerinin iktidarın değişmesi, muhaliflerinin yeniden kazanma ihtimallerinden korkularında. Gümbürtü oradan geliyordur.

zafer partisi

Aptal insanların tek cümle, bazen tek sözcükle karaladığı partim. Ne gaddarsınız farkında mısınız acaba?

Irkçı ya onlar diyor. Sevmiyorum o adamı diyor. Bitti, bu kadar. iyi biz tası tarağı toplayalım?!

Çok algı ve Çok son dakika değişiklikleri olacağı bir döneme giriyoruz. Twitter a baksanız muharrem ince daha fazla oy çaldığı ittifakı geçip ikinci tura kalacak. Bu parti bir yıldır örgütlenme çabasında da yol katedememiş.

Zor bir döneme giriyoruz herkese kolay gelsin. Farklı siyasal görüşlerde olalım ama farklılıklar kavga çatışma ve ayrışmaya değil birliğe birleşmeye dönsün, halk düşmanları dışında herkesin mutlu olacağı günler gelir.

ümit özdağ

Ne komik ki cumhurbaşkanı seçimi üzerinden eleştirilen zafer partisi başkanı. Muharrem ince ile yapacağı ittifak Kazan-kazan olacaktı amA geri adım atan o olmadı. Alacağı oy oranı algısı düşse de bu yeni gelişme değil. Zamanla yükselme ihtimali var.

Cumhurbaşkanlığı ile ilgili yaptığı ilk Mansur yavaş çıkışı hariç hamleler başarılı olmadığı gibi ters tepti. Ancak fabrika ayarlarına döner ve gerçek gündeme dokunursa, popülist ve iki cepheli geçecek gibi görünen Cumhurbaşkanlığı yarışında ihmal edilen alanlara oynayarak baraj geçme şansını arttırabilecektir.

Orta ve uzun vadede zaten tutarlı ve kaçak sığınmacı karşıtı politikasının meyvesini toplar. Bu seçim çok erken denk geldiği için bırakacağı her olumlu izlenim artı puan yazacaktır.

recep tayyip erdoğan

Anayasaya göre aday olamayacağı seçimin kazananı ilan edilen siyasetçi.

Dedik arkadaş farklı biri olsun yıllarca adına karA propaganda yapılmış kk na iktidara oy vermiş insanlara oy verdiremezsiniz diye ama ne fayda.

Yeni bir yüzü o 12 defa yaptığınız masa toplantılarının birinde gündeme getirmediniz. Şimdi anayasada olmayan hakkı, ben yokken kılıçdaroğlu nu dayatıyorlar diyerek almayı meşrulaştırır mı? Üzerine seçimi alır mı?

Hayır diyebiliyor musunuz?

muharrem ince

Çeşitli tutarlılığı tartışmalı gerekçelerle zafer-doğru-adalet partileri ile yaptığı ittifaktan çekilen popstar.

iyi partiye yanaşma boncukları dağıtırken ittifaktan ayrılıp ümit özdağ ile ilgili ağır konuşması, kendisiyle ilgili korkularımızın haklılığını, ilkeli olmaktan çok makyavelist, hatalarından ders alandan çok narsist olduğunun ispatıdır.

Milletimizin işi kolay değil. Bu siyasal denklemden kendine bir yol çizmek zorunda. Ha unutmadan, bu iş teşkilatlanma işi muharrem bey. Gittiğin kapıda olup zafer partisinden icazet bekleyenler var.

14 mayıs 2023 genel seçimleri

Gerçekleşmesi meclis çoğunluğu kararıyla olacak seçim. Erdoğan'ın adaylığının hala anayasaya göre mümkün olmadığı seçim.

Ama bu fırsat da tepilebilir mi? Bu muhalefet ile pekala mümkün.

altılı masanın dağılması

O kadar zaman aylarca toplanıp ne konuştuklarını merak ettiğim toplantılar yapıp bugün itibariyle tarih olan masadır.

pilav kaşıkla mı çatalla mı yenir

Elle yenir cahiller sürüsü gidi! Taneleri parmak uçlarıyla toplar tırnak aralarını emiklersin, sofra arabı öğrenin biraz!!

1 mart ekşi sözlüğün erişime açılması

At yalanı seveyim sazanlayanı (bkz: sazan avi)

uyku kalitesini artıran şeyler

Cpap cihazı. 10 saat uyuduğumda bile kendime gelemezken 4 saatlik uykularla günü kurtarıyorum.

zafer partisi

Yeni hakkında ne yazıldı diye sayfasına girip bir sürü millet ittifakı parçalama girisi okuduğum siyasi parti.

Çok basit bir meydan okuma yapıyorum. Hadi bakalım oyları bölüyor yazan hesaplar millet ittifakı, altılı masa vb. bir ortak başlık altına o oylarını böldüğümüzü söyledikleri oluşum bu aralar ne diyor ve ne icraatleri var paylaşsın lütfen. Ak partiyi çatır çatır eleştirsinler, eleştirdikleri alandaki altılı masa politikası, eylem planı gibi yapılması düşünülen ne varsa tek tek anlatsınlar bize. Biz de objektif biçimde hatta isterlerse hiç zafer partisi politikaları ve ümit Özdağ söylemlerine girmeden fikrimizi beyan edelim.

- bombalar patlamaya başladı bakalım ona bir şey diyecekler mi yazan var. Yahu 2015 te yüzlerce insanımızı kaybettiğimiz elim olaylar yaşadık, ak parti 20 yılda almadığı kadar yüksek oy aldı, o oyu alan başbakan altılı masada. Neden konuşmuyor? Anlatsın neler oldu o zaman, benim aklım çelinir millet ittifakına basarım oyumu.

- ülkenin ekonomisi bitik. 20 yıllık dönemin en iyi ekonomik yılları yaşanırken ekonomiyi yöneten kişi altılı masada. Lütfen anlatsın bu göç dalgası içinde ekonomi nasıl toparlanacak ve ittifak partileri olarak nasıl bir eylem planı yaptılar. benim aklım çelinir millet ittifakına basarım oyumu.

- siyasal islam ve getirdiği milyonlarca kaçak sığınmacı sebebiyle ciddi iç savaş riski taşıyoruz. Terörle mücadelenin en çetin yürütüldüğü doksanlı yılların iç işleri bakanı altılı masada. Güvenlik adına uygulamaları, vatandaşların üzerine düşeni, sınır güvenliği için yapılacakları anlatsın ne olur. benim aklım çelinir millet ittifakına basarım oyumu.

- Atatürk'ün kurduğu parti altılı masada. Ülke fiilen işgale benzer bir durum yaşıyor aynı kuruluş döneminde olduğu gibi. Cumhuriyetin kuruluşunda yaptığına benzer bir şeyler yapılabilir mi, yapılamıyorsa neden olmuyor, eksiği fazlası avantajı dezavantajı neler var? Anlatsınlar. Çıkış yaptıkları konular var, (#136496736) daha proaktif nasıl ele alınabilir fikrimi daha detaylı yazdım. Onlar da ortaya koysun fikirler,eylemler, benim aklım çelinir millet ittifakına basarım oyumu.

- Erbakan'ın mirasçısı iddiası olan parti altılı masada. Beşar Esad başta olmak üzere islam dünyası ile diyaloğu nasıl düzeltiriz, tarikatçı anlayıştan temiz islami anlayışa nasıl geçilir, bütçe gayyası diyanet işleri başkanlığı ihyası için ne yapılabilir? Sadece kendi alanlarında elle tutulur politikalar açıklasınlar, benim aklım çelinir millet ittifakına basarım oyumu.

Çare arıyoruz çıkış yolu görmeye çalışıyoruz. Ülkedeki insanlara umutsuzluk aşılanma tarihi çok yeni değil yıllara dağılıyor. Söylediğim başlıkları bile bir kenara bıraksak ki ne kadar önemli konular her biri; yahu feto ile mücadele diye yıllardır yaşanan kepazelikler, göz göre göre çiğnenen liyakat konuları var. Tamam anında harekete geçeriz dedi chp ama ne yapacak nasıl yapacak anlatmadı be arkadaşlar ya? Ümit Özdağ eylem planları açıklıyor, tek cümleden kulp takıp hükümet yandaşı diye etiketleyip hakaret ediyorsunuz da, neden yüce ittifakınız buraları boşlarken sessiz sinema oynuyorsunuz?

Bakın gecenin köründe rahat duramadım detaylarıyla yazdım. Bunlara geçtim partileri şu sözlükte karşılık bulan bir tane yazar olsa ya. Ne yapalım biz de çirkefe mi yatalım, düz mantık önermelerle haklı gözükmek çok mu zor sanıyorsunuz?

Ya zafer partisine AKP'li diyenler esas AKP'li troller ise? Öyle ya, Cumhur ittifakı karşıtlarını birbirine düşürüyor, zafer partisi sempatizanlarını ak parti ile mesafelerinden ötürü partiden soğutuyor, ümit Özdağ ve zafer partisi söylem ve politikalarının detaylarının dinlenmesine mani oluyorlar. Çok mu mantıksız?

Daha önce (#45471751) yazmıştım. Sonra bunu yazdım. Kanımca denge unsuru olarak mecliste olmalı, seçimler sonrası gelecek iktidarı dengelemelidir.

hdp seçmeni mansur yavaş a oy verir mi

Güç dengeleri ekseninde baksanız arkadaşlar? ilk turda seçimi kazanabilen bir cumhurbaşkanı adayı olduğunda hdp peşinde koşulur mu? Hayır. Sizce niye karşı olduklarını söylüyorlar?

Hdp seçmeni koyun mu güdülsün? Aşiret marabası mı bu insanlar? Hayır değil ama muhtemelen bunları bu şekilde yazınca bana çıkışırsınız ama muameleyi bu şekilde yapana ses çıkarılmıyor, tuhaf.

küfürden beter sözler

--spoiler--
Adıyaman'da depremin ardından ilk birkaç gün istediğimiz çalışmaları yapamadık; helallik istiyorum
--spoiler--

Adıyamanlı olmak mı, istedikleri çalışmaları yapamadıkları birkaçın birinde bile kaç can kaybı olduğunu hesap edememek mi beter bilemediğimdir.

beşiktaş

Deprem durumundan puan hesabı yapan başkanı hükümetin adamı olduğu için ve o hükümeti istifaya çağıranların takımının o adama ait olduğu sanıldığı için.

Takım tutar gibi parti tutmayın derken siyasetin sahaya inmesi falan. Taraftarı olduğumdan en fazla gurur duyduğum günlerde şenol güneş in teknik direktör olması da ayrı güzeldir.

Formasını üstelik bir derbi maçında giyip Kadıköy e gitmek istediğim taraftarı olduğum kulüptür. Süleyman Seba ların Rıza Çalımbay ların ekolünden gelir; iktidar yardakçılığı ile kariyer yapanlara boş damacanaya yapılanı yapandır.

şükrü saraçoğlu stadında hükümet istifa sesleri

Normaldir milletin canı burnunda.

Hükümet, savaş açsana büyük fenerbahçe taraftarına, birşey deneyeceğiz?

Arada videosunu gördüğüm “stattakine bağıracaksın” talimatı yağdıran orospu çocuğu, sen fenerbahçeli olmaktan çok iktidar payandası olabilirsin. Ama kimin ne bağıracağına karışamazsın sana ne amcık!!
Sen git cumhurbaşkanınızın talimatıyla yemlen.